E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Në një tigan ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të grirë hollë, shtojmë kungujt të prerë në shiritë të trashë 1 cm gjerësi dhe 2-3 cm gjatësi.
Kaurdisim mirë kungujt me qepën. Shtojmë domatet të prera në kubikë ( pa lëkurë dhe lëng) si dhe hudhrat të prera hollë.
I përziejmë më kujdes, ulim temperaturën e sobës dhe i lëmë të ziejnë për 10 minuta në temperaturë mesatare të mbuluar me kapak.
Rregullojmë shijen me kripë dhe piper. Rrahim 4 kokrra vezë dhe i shpërndajmë sipër mbi kungull dhe domate.
I vendosim kapakun për 5 minuta. Në fund e largojmë kapakun. Grijmë hollë kopër ose majdanoz, e spërkasim sipër dhe e shërbejmë të ngrohtë. Shijojeni!
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento