600 gr presh (rreth 3 të mesëm), të prerë në rrathë 2 cm
50 g gjalpë
50 gr miell i thjeshtë
500 ml qumësht
100 gr çedar i pjekur i grirë në rende
1 lugë mustardë angleze
50 g bukë bajate, të grirë në thërrime
2 lugë gjelle gjethe trumze
Ngrohni furrën në 220C. Hidhini preshët në një rrjetë për gatim me avull dhe ziejini me avull për 6-8 minuta derisa të zbuten.
Ndërkohë në një tenxhere ngrohim gjalpin dhe miellin së bashku duke i trazuar derisa të kemi një pastë të trashë. Shtoni qumështin, nga një spërkatje me radhë, duke e përzier vazhdimisht derisa të shtohet i gjithë qumështi. Gatuani edhe për 2-3 minuta derisa salca të jetë trashur aq sa të lyejë pjesën e pasme të një luge. Përzieni pjesën më të madhe të çedarit, mustardën dhe pak kripë.
Shtoni preshin e zier në avull në salcën e djathit, më pas vendosni gjithçka në një tavë. Shpërndani mbi të thërrimet e bukës, trumzën dhe djathin e mbetur, më pas piqeni për 20 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë, të skuqet sipër dhe të bëjë flluska në skaje. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta përpara se ta shërbeni.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento