Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën tuaj në 180 gradë. Lyejmë një tavë të thellë me pak yndyrë.
Vini një tenxhere të madhe me ujë të ziejë. Ziejini brokolin dhe lulelakrën në avull për 4 deri në 5 minuta, derisa të zbuten pak.
Kullojini dhe vendosini në tavë.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh. Kaurdisni qepën dhe hudhrën për 4 deri në 5 minuta, derisa të zbuten.
Shtoni miellin dhe trazojeni derisa qepët të mbulohen, më pas hidhni ngadalë lëngun dhe qumështin. Vazhdoni trazoni derisa të jetë një masë kremoze.
Shtoni kripë, piper dhe trumzë.
Përzierjen e qumështit e hedhim sipër perimeve. Shtoni çedarin dhe djathin parmixhano.
Bëni bashkë thërrimet e bukës, hudhrën pluhur dhe gjalpin në një tas. Spërkateni sipër tavës.
Piqeni për 15 deri në 20 minuta, derisa perimet të zbuten dhe sipërfaqja të marrë ngjyrë kafe të artë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento