Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
1.Ngroheni furrën në 200 gradë.
2.Hidhni pulën, salcën, fasulet, 1/2 filxhan supë dhe spec djegës në një tigan mbi nxehtësi mesatare deri sa të ziejë.
3.Shtoni dhe qepët dhe hiqeni nga nxehtësia.
4.Ndërkohë, kombinoni misrin me supën e mbetur dhe 1 filxhan ujë në një tigan të mesëm.
5.Lerini të ziejnë në nxehtësi të mesme, deri sa të trashet, 5 deri në 7 minuta.
6.Hiqeni nga nxehtësia dhe përzjeni djathin dhe gjalpin.
7.Shtoni 1/4 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.
8.Përhapeni përzierjen e drithërave mbi mbushjen dhe piqni rreth 30 minuta.
9.Lereni të pushojë për 15 minuta dhe shërbejeni me krem kosi.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment