Supë peshku. E gjitha familja do e dojë këtë recetë!
Nuk ka më të shijshme sesa supa e peshkut! Dhe mos mendoni se është shumë e vështirë për t’u përgatitur.
Përbërësit:
1 kokë salmoni
1 peshk merluc ose qefull
1-2 karota
1-2 kunguj
1 qepë
1 presh
2 degë selino
2-3 patate
1 domate
2-3 lugë gjelle oriz
1 koncentrat pule
2 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në një tenxhere vendosim perimet (përveç selinosë) të prera në kubikë dhe i lëmë të ziejnë jo plotësisht.
Pasi perimet të jenë zbutur shtojmë koncentratin e pulës, peshkun dhe degët e selinosë. Duhet patur kujdes pasi peshku shtohet tek perimet nëse nuk kemi rrezik për të mbetur hala në gatim.
Në rastin e këtij gatimi kemi kokë peshku ndaj dhe e vendosim së bashku me perimet. Nëse do të kemi një peshk tjetër e ziejmë më vete.
Pasi supa të jetë zjerë plotësisht rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe kalojmë perimet në frulator duke hequr karotat, qepën dhe domaten. Karotat së bashku me domaten i kalojmë më vete në frulator.
Pastrojmë peshkun duke e ndarë në pjesë të vogla dhe e hedhim tek supa ose nëse kemi peshk të madh e servirim në një pjatancë së bashku me supën duke hedhur dhe kremin e karotave. Në fund supën e spërkasim me lëng limoni dhe pak vaj ulliri.
Kjo supë e shijshme mund të vijë në adresën tuaj edhe me një klik. Kështu juve nuk do ju duhet të lodheni fare për ta përgatitur atë.
Shkarkoni falas nga telefoni juaj aplikacionin SnapFood dhe zgjidh restorant “Mystic”.
Porosit supën e peshkut që kushton vetëm 400 lekë.
Brenda minutash,supa e ngrohtë do të vijë aty ku je ti nga motorristët e SnapFood!/neps.al
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment