Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Një recetë e thjeshtë, elementare dhe pa shpenzime. Shumë e shëndetshme dhe e volitshme për t’u përgatitur, jo më shumë se në një orë, sipas recetës që do t’ju prezantojmë më poshtë:
Lërini qiqrat në ujë për gjithë natën. Më pas hidhini në tenxhere me presion dhe mbulojini me ujë të ftohtë.
Ziejini për 15 minuta nga momenti që tenxherja fillon të ‘fishkëllejë’.
Më pas shtoni orizin dhe pas 15 minutash të tjera, shtoni edhe qepën e selinon të prerë në feta, karotat të prera në kubikë, domaten e grirë ose salcën e holluar me pak ujë të ngrohtë.
Shtoni kripë dhe sapo të shihni që orizi dhe qiqrat janë zier, shtojini supës pak vaj ulliri e piper.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment