4 patate të mëdha të pjekura, të qëruara dhe të prera në kubikë
4 qepë të njoma, të copëtuara
1 ¼ gota djathë Cheddar të copëtuar
1 filxhan krem pana
1 lugë çaji kripë
1 lugë çaji piper i zi i bluar
1.Vendosni proshutën në një tigan të madh dhe të thellë. Gatuajini në zjarr mesatar derisa të skuqen. Kullojeni, copëtojeni dhe lëreni mënjanë.
2. Në një tenxhere ose tavë , shkrini margarinën në nxehtësi mesatare dhe shtoni miellin derisa të skuqet pak. Gradualisht përzieni qumështin, duke lëvizur vazhdimisht derisa të trashet. Më pas shtoni patatet dhe qepët.
3.Ulni nxehtësinë dhe ziejini për 10 minuta. Dhe në fund bashkoni dhe proshutën, djathin, panën, kripën dhe piperin.
4.Vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa djathi të shkrihet.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento