Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe në zjarr mesatar shkrini gjalpin, shtoni preshin dhe skuqeni derisa të zbutet.
Shtoni misrin, gjethen e dafinës dhe hudhrën dhe vijoni ta gatuani për 3-4 minuta.
Hidhni lëngun e pulës dhe rregullojeni me kripë, piper dhe piper kajen. Lëreni të ziejë për 20 minuta.
Transferojeni supën në një blender dhe procesojeni derisa të jetë bërë kremoze.
Rikthejeni supën në tenxhere dhe shtoni panën. Trazojeni në zjarr të ulët derisa të jetë bërë një masë e vetme dhe shërbejeni të ngrohtë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento