2 karrota të mesme, të qëruara dhe të copëtuara imët
2 brinjë selino
3 thelpi hudher, e grirë
Kripë, Piper i zi
Fasule të konservuara
Domate të konservuara
Supë pule
Rozmarinë
Makarona të vogla
Djathë parmixhano
Majdanoz
1.Në një tenxhere të madhe, mbi nxehtësinë mesatare, vini vajin për ngrohje. 2.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni, duke e përzier me një lugë druri, deri sa të gatuhet, rreth 5 minuta. 3.Shtoni qepë, karrota dhe selino dhe gatuajini deri sa të zbuten, rreth 5 minuta. 4.Shtoni hudhër dhe gatuajini 1 minutë më shumë. 5.Shtoni kripë dhe piper, pastaj shtoni fasulet me lëngun e tyre, domatet, supë pule dhe rozmarinë. 6.Vini makaronat të ziejnë, pastaj ulni nxehtësinë dhe gatuajini deri sa makaronat të bëhen al dente, rreth 8 minuta. 7.Shtoni kripë dhe erëza nëse është e nevojshme. 8.Shërbejini në pjata me djathë parmixhano dhe majdanoz.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment