Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere të madhe, mbi nxehtësinë mesatare, vini vajin për ngrohje.
2.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni, duke e përzier me një lugë druri, deri sa të gatuhet, rreth 5 minuta.
3.Shtoni qepë, karrota dhe selino dhe gatuajini deri sa të zbuten, rreth 5 minuta.
4.Shtoni hudhër dhe gatuajini 1 minutë më shumë.
5.Shtoni kripë dhe piper, pastaj shtoni fasulet me lëngun e tyre, domatet, supë pule dhe rozmarinë.
6.Vini makaronat të ziejnë, pastaj ulni nxehtësinë dhe gatuajini deri sa makaronat të bëhen al dente, rreth 8 minuta.
7.Shtoni kripë dhe erëza nëse është e nevojshme.
8.Shërbejini në pjata me djathë parmixhano dhe majdanoz.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment