Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Vini të zihen 3 gota supë në një tenxhere dhe shtoni 1/2 filxhan sorgrum dhe lëreni të ziejë butësisht përafërsisht 20-25 minuta.
2.Ndërkohë, ngrohni një tigan të madh me kapak mbi nxehtësinë e mesme.
3.Shtoni vaj ulliri dhe hudhrën e grirë, qepën, kripën dhe piperin derisa qepa të zbutet, afërsisht 6-8 minuta.
4.Shtoni kale dhe Sriracha, gatuajini deri sa të skuqen, rreth 4 minuta.
5.Merrni ½ filxhan fasule të bardha dhe përziejini në një blender.
6.Shtoni fasulet në tenxhere, domatet e konservuara, përzierjen e sorghumi dhe 4 gota supë pule në përzierjen e kales.
7.Vendosini në zierje, mbulojeni tenxheren dhe zvogëloni nxehtësinë të ziejë përafërsisht 20 minuta.
8.Pasi ta hiqni nga zierja hidhini sipër djathë të grirë Pecorino-Romano ose parmixhano (afërsisht 1 lugë çaji për tas) dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento