Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni gjalpin dhe vajin në një tenxhere të madhe derisa të krijohet shkumë. Skuqini majat e shpargujve për disa minuta që të zbuten. Hiqini dhe lërini mënjanë.
Shtoni qepët, kërcellin e shpargujve dhe hudhrën dhe gatuajeni për 5-10 minuta derisa të zbuten, por të jenë akoma të ndritshme. Përziejeni spinaqin, hidheni sipër lëngun, lëreni të vlojë dhe më pas procesojeni me një blender dore.
Spërkateni me bollëk me kripë dhe shtoni ujë të nxehtë për ta holluar nëse është e nevojshme. Hidheni në tasa dhe shpërndani majat e shpargujve mbi secilin. Spërkateni me vaj ulliri dhe sipas dëshirës shërbejeni me bukë të thekur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento