2-4 lugë gjelle erëza të freskëta majdanoz, borzilok, kopër
Në një tenxhere të thellë ngrohni vajin. Shtoni qepën dhe hudhrën dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme.
Shtoni lulelakrën e grirë, kungujt e njomë dhe lëngun e perimeve klasike lëreni të ziejë. Ziejini për rreth pesë minuta më pas ulni zjarrin dhe ziejini për rreth 20 minuta.
Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe përdorni një blender dore për të përzier përbërësit derisa masa të jetë e njëtrajtshme. Shtoni më shumë lëng (ose lëng mishi ose ujë), nëse dëshironi, derisa të arrihet konsistenca e dëshiruar.
Hidhni në tas dhe spërkatni me vaj ulliri ekstra të virgjër dhe erëza të njoma.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento