2-4 lugë gjelle erëza të freskëta majdanoz, borzilok, kopër
Në një tenxhere të thellë ngrohni vajin. Shtoni qepën dhe hudhrën dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme.
Shtoni lulelakrën e grirë, kungujt e njomë dhe lëngun e perimeve klasike lëreni të ziejë. Ziejini për rreth pesë minuta më pas ulni zjarrin dhe ziejini për rreth 20 minuta.
Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe përdorni një blender dore për të përzier përbërësit derisa masa të jetë e njëtrajtshme. Shtoni më shumë lëng (ose lëng mishi ose ujë), nëse dëshironi, derisa të arrihet konsistenca e dëshiruar.
Hidhni në tas dhe spërkatni me vaj ulliri ekstra të virgjër dhe erëza të njoma.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento