Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kjo pjatë është një alternativë e mirë përkundrejt puresë klasike të patateve: aromat e mira mesdhetare dhe gatimi i duhur janë elementet themelore për t’i dhënë kësaj pjate një qasje të rafinuar. Ktheni faqen nga ana tjetër për të vazhduar me përbërësit dhe përgatitjen 😉
Zjeni patatet e verdha. Sapo të jenë zbutur, kullojini, qërojini dhe shtypini me një shtypëse patatesh ose pirun. Vendosini në një enë dhe aty shtoni panën, qumështin, kripë e piper.
Vendoseni kremin të ziejë duke e përzier herë pas here dhe shtojini qumësht të nxehtë për të mos u trashur shumë.
Ndërkohë merrni pataten e kuqe, qërojeni dhe priteni në feta. Më pas skuqini fetat në një tigan me pak vaj. Prisni imët një tufëz rozmarinë dhe përziejeni me pak kripë, derisa të merrni një pluhur jeshil.
Shpërndani supën nëpër tasa individualë dhe sipër vendosuni fetat e patateve të skuqura e spërkatini me pluhur rozmarine.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment