Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Skuqini qepët derisa të zbuten dhe të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni hudhrën, tulin e kungullit, thjerrëzat dhe trumzën dhe më pas hidhni lëngun e nxehtë. I rregulloni me kripë, mbulojeni dhe ziejini për 20-25 minuta derisa thjerrëzat dhe perimet të zbuten.
Ndërkohë lani farat e kungullit. Hiqni çdo copë tuli që ka mbetur ende pas tyre dhe më pas thajini me letër kuzhine. Ngrohni 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe skuqni farat derisa të fillojnë të kërcejnë dhe të skuqen. Përziejini shpesh, por mbuloni tiganin në mes për t’i mbajtur ato në të. Kur farat të duken të skuqura dhe të thekura, shtoni pak kripë dhe pak sheqer dhe përzieni mirë.
Procesoni përzierjen e gatuar të kungujve me një blender dore ose në një përpunues ushqimi derisa të jetë homogjene, më pas shtoni kremin dhe procesojeni përsëri. Provojeni për kripë. Shërbejeni me një lugë krem fraîche, disa gjethe trumze dhe farat e thekura të shpërndara sipër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento