½ tufe e vogël trumzë, gjethe të zgjedhura, plus shtesë për t'u shërbyer
1 l lëng perimesh të nxehtë
1 majë luge kripë dhe sheqer
50 g krem fresh, plus shtesë për t'u shërbyer
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Skuqini qepët derisa të zbuten dhe të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni hudhrën, tulin e kungullit, thjerrëzat dhe trumzën dhe më pas hidhni lëngun e nxehtë. I rregulloni me kripë, mbulojeni dhe ziejini për 20-25 minuta derisa thjerrëzat dhe perimet të zbuten.
Ndërkohë lani farat e kungullit. Hiqni çdo copë tuli që ka mbetur ende pas tyre dhe më pas thajini me letër kuzhine. Ngrohni 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe skuqni farat derisa të fillojnë të kërcejnë dhe të skuqen. Përziejini shpesh, por mbuloni tiganin në mes për t’i mbajtur ato në të. Kur farat të duken të skuqura dhe të thekura, shtoni pak kripë dhe pak sheqer dhe përzieni mirë.
Procesoni përzierjen e gatuar të kungujve me një blender dore ose në një përpunues ushqimi derisa të jetë homogjene, më pas shtoni kremin dhe procesojeni përsëri. Provojeni për kripë. Shërbejeni me një lugë krem fraîche, disa gjethe trumze dhe farat e thekura të shpërndara sipër.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento