Supë detox me perime dhe xhinxher

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
150 kcal për porcion
Karrota (3 të mesme, të prera në rripa të hollë)
Kungulleshka (1, e prerë në kube të vogla)
Selino (2 degë, të prera imët)
Spinaq i freskët (200 g)
Xhinxher i freskët (1 lugë gjelle, i grirë)
Hudhër (2 thelpinj, të grirë imët)
Lëng perimesh (1 litër)
Vaj ulliri (2 lugë gjelle)
Lëng limoni (nga 1 limon)
Kripë dhe piper sipas shijes
Majdanoz i freskët për dekorim

  • Skuqja e perimeve
    Në një tenxhere, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën dhe xhinxherin. I gatuajmë për disa sekonda derisa të lëshojnë aromë.
  • Shtimi i perimeve
    Shtojmë karrotat, kungulleshkat dhe selinonë. I skuqim për 5 minuta, duke i përzier herë pas here.
  • Zierja
    Shtojmë lëngun e perimeve dhe e lëmë të ziejë për 15 minuta në zjarr të ulët, derisa perimet të zbuten.
  • Shtimi i spinaqit dhe limonit
    Shtojmë spinaqin dhe e lëmë të ziejë për 2-3 minuta të tjera. Në fund, shtojmë lëngun e limonit dhe rregullojmë shijen me kripë dhe piper.
  • Shërbimi
    E shërbejmë të ngrohtë, të zbukuruar me majdanoz të freskët.

Komento