Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Bizelet e ngrira i hedhim për 10 minuta në tenxhere me ujë të valuar e kripë.
2.I kullojmë dhe i hedhim direkt në një tas me ujë e akull që të ruajnë ngjyrën jeshile.
3.Më pas i kullojmë dhe i hedhim në një tenxhere ku kemi hedhur gjalpin dhe hudhrën të skuqen bashkë me 4-5 gjethe mente.
4.Shtojmë 2 gota me lëng dhe i lëmë në zjarr për 5 minuta.
5.Grijmë të gjithë masën në blender, duke shtuar lëng sipas nevojës për të patur kremozitetin që duam. E rregullojmë për kripë e piper.
6.Proshuten të prerë në copa të vogla, e vëmë të thekërrohet në një tigan pa vaj.
7.I heqim dhe u pastrojmë yndyrën e tepërt me letër kuzhine.
8.Shërbejmë kremin me bizele duke i vënë sipër djathin mozzarella, gjethe mente, proshutë, pak piper e disa pika vaj ulliri.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment