Studimi i ri: Konsumimi i këtij fruti ul ndjeshëm prekjen nga ataku kardiak
Konsumimi i avokados mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të atakut kardiak, veçanërisht nëse e konsumoni atë në vend të ushqimeve të yndyrshme si gjalpi, djathi ose proshuta, sugjeron një studim i ri.
Sipas një studimi të kryer në SHBA, njerëzit që hanin të paktën dy racione avokado në javë – afërsisht një avokado të plotë – kishin 21 për qind më pak të ngjarë të pësonin një atak kardiak sesa njerëzit që nuk e konsumonin kurrë ose vetëm rrallë këtë ushqim. Avokado, megjithatë, nuk dukej se ndikonte në rrezikun e goditjes në tru.
Avokadot mund të japin përfitime të mëdha si pjesë e dietës mesdhetare të shëndetshme për zemrën që është e pasur me fruta dhe perime. Një dietë tipike mesdhetare ka gjithashtu shumë drithëra, bishtajore, arra dhe fara; përdor vaj ulliri për një burim të shëndetshëm yndyre; përfshin sasi të moderuar të proteinave nga burime si qumështi, vezët, peshku dhe shpendët në moderim; dhe kufizon mishin e kuq dhe të përpunuar.
Zëvendësimi i gjysmë porcioni në ditë margarinë, gjalpë, vezë, kos, djathë ose mish të përpunuar si proshuta me avokado mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare si sulmet në zemër me 16 deri në 22 për qind, vlerësoi studimi.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment