Studimi i ri: Konsumimi i këtij fruti ul ndjeshëm prekjen nga ataku kardiak
Konsumimi i avokados mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të atakut kardiak, veçanërisht nëse e konsumoni atë në vend të ushqimeve të yndyrshme si gjalpi, djathi ose proshuta, sugjeron një studim i ri.
Sipas një studimi të kryer në SHBA, njerëzit që hanin të paktën dy racione avokado në javë – afërsisht një avokado të plotë – kishin 21 për qind më pak të ngjarë të pësonin një atak kardiak sesa njerëzit që nuk e konsumonin kurrë ose vetëm rrallë këtë ushqim. Avokado, megjithatë, nuk dukej se ndikonte në rrezikun e goditjes në tru.
Avokadot mund të japin përfitime të mëdha si pjesë e dietës mesdhetare të shëndetshme për zemrën që është e pasur me fruta dhe perime. Një dietë tipike mesdhetare ka gjithashtu shumë drithëra, bishtajore, arra dhe fara; përdor vaj ulliri për një burim të shëndetshëm yndyre; përfshin sasi të moderuar të proteinave nga burime si qumështi, vezët, peshku dhe shpendët në moderim; dhe kufizon mishin e kuq dhe të përpunuar.
Zëvendësimi i gjysmë porcioni në ditë margarinë, gjalpë, vezë, kos, djathë ose mish të përpunuar si proshuta me avokado mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare si sulmet në zemër me 16 deri në 22 për qind, vlerësoi studimi.
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment