1/2 kuti salmon i tymosur, i prerë në copa të madhësisë së kafshimit
1/4 filxhan kaper
2 lugë çaji kopër e copëtuar
1.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit. 2.Kullojini dhe rezervoni ½ filxhan ujë nga pastat. 3.Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, vendosni vajin të ngrohet. 4.Shtoni qepët dhe gatuajini deri sa të zbuten 5 minuta, pastaj shtoni hudhër dhe gatuajini 1 minutë më shumë. 5.Shtoni verën dhe gatuajeni 5 minuta. 6.Shtoni kremin dhe lëngun e limonit dhe gatuajeni edhe 5 minuta. Marinojeni me kripë dhe piper. 7.Shtoni salmon, kaper dhe kopër dhe gatuajeni 2 minuta, pastaj hidhni salcën dhe makaronat së bashku. 8.Shtoni ¼ filxhan nga uji i rezervuar nëse salca është shumë e trashë. 9.Hidhni më shumë kopër për servirje.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment