1/2 kuti salmon i tymosur, i prerë në copa të madhësisë së kafshimit
1/4 filxhan kaper
2 lugë çaji kopër e copëtuar
1.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit. 2.Kullojini dhe rezervoni ½ filxhan ujë nga pastat. 3.Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, vendosni vajin të ngrohet. 4.Shtoni qepët dhe gatuajini deri sa të zbuten 5 minuta, pastaj shtoni hudhër dhe gatuajini 1 minutë më shumë. 5.Shtoni verën dhe gatuajeni 5 minuta. 6.Shtoni kremin dhe lëngun e limonit dhe gatuajeni edhe 5 minuta. Marinojeni me kripë dhe piper. 7.Shtoni salmon, kaper dhe kopër dhe gatuajeni 2 minuta, pastaj hidhni salcën dhe makaronat së bashku. 8.Shtoni ¼ filxhan nga uji i rezervuar nëse salca është shumë e trashë. 9.Hidhni më shumë kopër për servirje.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment