1/2 kuti salmon i tymosur, i prerë në copa të madhësisë së kafshimit
1/4 filxhan kaper
2 lugë çaji kopër e copëtuar
1.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit. 2.Kullojini dhe rezervoni ½ filxhan ujë nga pastat. 3.Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, vendosni vajin të ngrohet. 4.Shtoni qepët dhe gatuajini deri sa të zbuten 5 minuta, pastaj shtoni hudhër dhe gatuajini 1 minutë më shumë. 5.Shtoni verën dhe gatuajeni 5 minuta. 6.Shtoni kremin dhe lëngun e limonit dhe gatuajeni edhe 5 minuta. Marinojeni me kripë dhe piper. 7.Shtoni salmon, kaper dhe kopër dhe gatuajeni 2 minuta, pastaj hidhni salcën dhe makaronat së bashku. 8.Shtoni ¼ filxhan nga uji i rezervuar nëse salca është shumë e trashë. 9.Hidhni më shumë kopër për servirje.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment