Ngrohni 250 ml ujë, sheqerin dhe lëkurën e limonit në një tenxhere të vogël derisa sheqeri të jetë tretur dhe më pas zieni masën. Gatuajeni për 3 minuta më pas fikni zjarrin dhe lëreni të ftohet. Hiqni lëkurën e limonit. Matni 100 ml lëng limoni dhe shtojeni në përzierjen e sheqerit së bashku me vodkën nëse përdorni.
Vendoseni në ngrirje dhe lëreni për 1 orë 30 minuta më pas përziejeni me një rrahëse veze për t’u copëtuar kristalet e akullit (të cilët do të fillojnë të formohen në skajet) përpara se të ktheheni në frigorifer.
Vazhdoni të përzieni masën një herë në orë për 4 orë për të thyer kristalet e akullit. Ndaloni përzierjen kur të jetë e fortë, por ende e kapshme, më pas ruajeni në frigorifer deri në 1 muaj. Shërbejmë lugë sorbeto me disa grimca lëkure limoni.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento