Nga neps. al14 Tetor, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Si të zgjidhni saktë vajin e peshkut, pa dëmtuar shëndetin tuaj
Gjëja e parë që duhet të keni parasysh kur zgjidhni vaj peshku është origjina e saj, pra nga vjen dhe nga është bërë.
Shumicën e kohës, vaji i peshkut është bërë nga mëlçia e merlucit. Kjo është mënyra më e thjeshtë dhe më e lirë. Por definitivisht nuk është më e mira. Mëlçia ka shumë toksina të dëmshme.
Vaj i peshkut i bërë nga mishi dhe muskujt e peshkut është shumë më i dobishëm. Është më mirë akoma nëse janë përdorur peshqit si salmoni për ta bërë atë.
Në mënyrë që të merrni efektin e dëshiruar dhe të mos dëmtoni trupin, duhet të dini se si ta merrni vajin e peshkut në mënyrë korrekte.
Ju duhet të keni një qëllim pse e konsumoni dhe njëkohësisht të dini efektet anësore të mundshme. Gjithashtu duhet të konsultohuni me një mjek.
Mos e merrni vajin e peshkut nëse jeni alergjik ndaj peshkut, ose nëse keni probleme me tiroiden, mëlçinë, sistemin urinar ose tretës. Gjithashtu, mos e merrni gjatë shtatzënisë ose gjatë ushqyerjes me gji.
Për të forcuar sistemin imunitar dhe për të parandaluar sëmundjet, është e mjaftueshme që të merrni vaj peshku për 1-3 muaj në fund të vjeshtës ose në dimër./neps.al
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment