Si të shijoni në pak hapa hummus, lezetin e tryezës në Lindjen e Mesme!
Kur flasim për kuzhinën arabe a mund të lëmë pa përmendur salcën hummus? Qiqrat janë ylli i kësaj recete të famshme në mbarë botën, por me origjinë nga Lindja e Mesme.
Qiqrat janë të pasura në proteina, fibra dhe në më shumë se 10 mikronutrientë, të cilat mbajnë flokët dhe lëkurën tonë të shëndetshme. Kjo shpjegon më së miri edhe bukurinë hyjnore të grave arabe, që kurdoherë na kanë tërhequr vëmendjen me përkujdesjen e tyre ndaj vetes.
Po çfarë ju duhet për të përgatitur vetë hummus-in?
Përbërësit:
400 gram qiqra
1 thelpi hudhër
1 limon
1 lugë gjelle tahini
Vaj ulliri ekstra të virgjër
Udhëzime:
Qiqrat i vendosni në një procesor ushqimi. Shtoni hudhrën, tahinin, lëngun e limont dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
I shtoni pak kripë dhe e trazoni hummusin derisa të krijohet një salcë homogjene.
Përdorni një spatul gome dhe e servirni salcën në një pjatë. Nëse dëshironi mund t’i shtoni akoma më shumë lëng limoni.
Por nëse nuk keni kohë ka një mënyrë akoma më të mirë për të shijuar hummus-in e famshëm… “Levant” I është bashkuar Snapfood.
Tek “Levant” keni mundësinë të gjeni hummusin klasik, por edhe receta speciale dhe kombinime të shëndetshme të hummusit.
Hummus panxhari apo hummus borziloku? Bëjeni porosinë tuaj tani në Snapfood
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment