Nga neps. al20 Tetor, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Si të përgatisim vetë koncentrat perimesh
Koncentratët e perimeve u japin shumë shije gatimeve e supave të ndryshme në kuzhinë, por sipas hulumtimeve të ndryshme përbërësit e tyre janë të dyshimtë dhe përbëhen nga 60% kripë. Si t’i përgatisim ato në shtëpi, vetëm me perime dhe aroma natyrale? Konservanti i tyre i vetëm natyral është kripa. Gjithashtu, koncentratët e bërë në shtëpi janë më të shijshëm dhe të përshtatshëm edhe për persona me intoleranca të ndryshme.
Përbërësit:
150 gr selino
100 gr karota
100 gr qepë
1100 gr domate
100 gr kungulleshka
1 thelpi hudhër
1 tufë majdanoz
250 gr kripë
1 lugë gjelle vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Lani të gjitha perimet, prisni karotat, qepën, hudhrën dhe grijini imët.
Merrni selinon, majdanozin dhe grijini imët.
Merrni kungujt dhe domatet dhe pritini në copa të vogla.
Merrni të gjitha perimet, shtojini në një enë dhe hidhni edhe vajin e kripën.
Ziejini për një orë e gjysmë pa shtuar ujë.
Pas kësaj kohe, frulojini në mikser.
Lëreni përsëri përzierjen në zjarr derisa të trashet akoma.
Më pas kullojeni me një sitë për t’i hequr ujin e tepërt.
Më pas fueni në një kavanoz dhe lëreni për gjysmë dite në mënyrë që perimet të humbasin akoma ujë.
Koncentrati juaj është gati. Mund ta vendosni në kavanoz ose në një mbajtëse akulli për t’i dhënë forma katrore. Kujdes! Suprat dhe gjellërat e përgatitura me këto koncentratë kërkojnë pak ose aspak kripë!
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment