Koncentratët e perimeve u japin shumë shije gatimeve e supave të ndryshme në kuzhinë, por sipas hulumtimeve të ndryshme përbërësit e tyre janë të dyshimtë dhe përbëhen nga 60% kripë. Si t’i përgatisim ato në shtëpi, vetëm me perime dhe aroma natyrale? Konservanti i tyre i vetëm natyral është kripa. Gjithashtu, koncentratët e bërë në shtëpi janë më të shijshëm dhe të përshtatshëm edhe për persona me intoleranca të ndryshme.
Përbërësit:
150 gr selino
100 gr karota
100 gr qepë
1100 gr domate
100 gr kungulleshka
1 thelpi hudhër
1 tufë majdanoz
250 gr kripë
1 lugë gjelle vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Lani të gjitha perimet, prisni karotat, qepën, hudhrën dhe grijini imët.
Merrni selinon, majdanozin dhe grijini imët.
Merrni kungujt dhe domatet dhe pritini në copa të vogla.
Merrni të gjitha perimet, shtojini në një enë dhe hidhni edhe vajin e kripën.
Ziejini për një orë e gjysmë pa shtuar ujë.
Pas kësaj kohe, frulojini në mikser.
Lëreni përsëri përzierjen në zjarr derisa të trashet akoma.
Më pas kullojeni me një sitë për t’i hequr ujin e tepërt.
Më pas fueni në një kavanoz dhe lëreni për gjysmë dite në mënyrë që perimet të humbasin akoma ujë.
Koncentrati juaj është gati. Mund ta vendosni në kavanoz ose në një mbajtëse akulli për t’i dhënë forma katrore. Kujdes! Suprat dhe gjellërat e përgatitura me këto koncentratë kërkojnë pak ose aspak kripë!
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment