Koncentratët e perimeve u japin shumë shije gatimeve e supave të ndryshme në kuzhinë, por sipas hulumtimeve të ndryshme përbërësit e tyre janë të dyshimtë dhe përbëhen nga 60% kripë. Si t’i përgatisim ato në shtëpi, vetëm me perime dhe aroma natyrale? Konservanti i tyre i vetëm natyral është kripa. Gjithashtu, koncentratët e bërë në shtëpi janë më të shijshëm dhe të përshtatshëm edhe për persona me intoleranca të ndryshme.
Përbërësit:
150 gr selino
100 gr karota
100 gr qepë
1100 gr domate
100 gr kungulleshka
1 thelpi hudhër
1 tufë majdanoz
250 gr kripë
1 lugë gjelle vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Lani të gjitha perimet, prisni karotat, qepën, hudhrën dhe grijini imët.
Merrni selinon, majdanozin dhe grijini imët.
Merrni kungujt dhe domatet dhe pritini në copa të vogla.
Merrni të gjitha perimet, shtojini në një enë dhe hidhni edhe vajin e kripën.
Ziejini për një orë e gjysmë pa shtuar ujë.
Pas kësaj kohe, frulojini në mikser.
Lëreni përsëri përzierjen në zjarr derisa të trashet akoma.
Më pas kullojeni me një sitë për t’i hequr ujin e tepërt.
Më pas fueni në një kavanoz dhe lëreni për gjysmë dite në mënyrë që perimet të humbasin akoma ujë.
Koncentrati juaj është gati. Mund ta vendosni në kavanoz ose në një mbajtëse akulli për t’i dhënë forma katrore. Kujdes! Suprat dhe gjellërat e përgatitura me këto koncentratë kërkojnë pak ose aspak kripë!
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment