Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 250 °C dhe lyejeni një tavë pjekje me gjalpë.
2.Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, shtoni sallamin dhe gatuajeni derisa tëmarrë ngjyrë të artë, rreth 7 minuta.
3.Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet.
4.Në një tas të madh, tundni së bashku vezët dhe qumështin dhe kriposini me kripë dhe piper.
5.Palosni butësisht bukën, 1 filxhan djathë, spinaq, kërpudha, domate dhe suxhuk të gatuar.
6.Hidhni përzierjen në enën e përgatitur për pjekje.
7.Sipër hidhni 1/2 filxhan djathë dhe piqeni 50 deri në 55 minuta, derisa djathi të bëhet i artë dhe të mos mbetet lëng.
8.Dekorojeni me borzilok para se ta shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento