Si të përgatisësh sallamin e çokollatës më të shijshëm që ke provuar ndonjëherë
150 gr biskota të thata
1/2 filxhan bajame të pjekura
1/2 filxhan arra të copëtuara
125 gr sheqer pluhur
60 gr gjalp pa kripë
60 gr kakao
3 vezë (të verdhat)
1.Për të bërë sallam çokollate, fillimisht copëtoni biskotat, arrat dhe bajamet. Përzieni të verdhat e vezëve me sheqerin pluhur dhe dalëngadalë shtoni gjalpin të prerë në copë të vogla.
2.Përpara se të shtoni kakaon, sigurohuni ta kaloni në një sitë, e më pas hidhni edhe biskotat e thërrmuara së bashku me arrat dhe bajamet.
3.Një ndër përbërësit kryesorë të kësaj recete është pikërisht alkooli, ndaj rumi shtohet në fund të recetës.
4.Pasi i përziejmë bashkë, masën e përgatitur e vendosim në një letër alumini. Mbështilleni brumin e përftuar dhe tentoni t’i jepni formën e sallamit. Mbështilleni fort dhe në fund vendoseni në frigorifer.
5.Pas 24 orëve në frigorifer, është gati për t’u konsumuar, i prerë në feta.
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Përgatitja: Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë. Për bazën: -Vendosni letër pjekjeje në një tepsi -Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme – Shkrini gjalpin e kakaos...
Lini një koment