Ngrirja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur perimet dhe për të shkurtuar mbetjet e ushqimit.
Si të ngrijmë patatet?
Nëse mund të vendosni një tavë pjekjeje në frigoriferin tuaj, atëherë vendoseni një me një fletë silikoni ose letër pjekjeje. Nëse nuk keni vend, gjeni një enë të cekët që do të përshtatet dhe nuk do të zërë shumë hapësirë.
Qëroni patatet, nëse dëshironi mund t’i prsini në copa. Ziejeni në ujë të kripur derisa të gatuhen pothuajse, pastaj kullojini dhe i lini të thahen plotësisht. Nëse dëshironi të ngrini pure, vazhdoni gatimin derisa patatja të zbutet para se t’i shtypni.
Vendosni copat e patates në fletën e pjekjes në mënyrë që të mos preken, ose vendoseni purenë me lugë.
Më pas vendosni patatet në qese frigoriferike ose enë me kapak që mbyllen frigorifer dhe i etiketoni ato.
Ju mund të hidhni pataten e copëtuar ose të prerë në gjalpë të shkrirë me hudhër dhe / ose bimë dhe erëza përpara se të ngrini nëse dëshironi, pastaj gatuajeni në furrë për të bërë patate të skuqura ose patate të pjekura.
Patatja e ngrirë do të mbahet për 3-6 muaj në ngrirje, më gjatë struktura ose aroma mund të përkeqësohet.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment