Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
1.Hidhni mocarela në një enë dhe futeni në mikrovalë për 1-2 minuta, derisa të shkrihet.
2.Lëreni mocarelan të ftohet për 30 sekonda.
3.Hidhni tek mocarela butësisht i të verdhën e vezës.
4.Përzijini deri sa të krijohet një masë brumi dhe hidheni në një enë me letër pergamene.
5.Vendosni një copë tjetër letër pergamene në majë të brumit dhe shtypeni me dorë derisa të hollohet dhe të shtrihet plotësisht brumi.
6.Hiqni pjesën e sipërme të pergamenës dhe priteni brumin në shirita të hollë.
7.Vendosini “pastat” në frigorifer për katër orë ose gjithë natën.
8.Vendosni “makaronat” në ujë të valuar për një minutë që të zihen.
9.Kullojini në një kullesë dhe hidhni ujë të freskët mbi makarona për të parandaluar ngjitjen.
10.Shërbejini me salcën tuaj të preferuar dhe toppings.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento