Lani, thani dhe hiqni copat e këqija nga domatet. Pritini në seksione të vogla. Në një tenxhere të madhe, shtoni domate dhe shumë pak ujë (së paku 1 gotë). Lërini të zihen. Pasi të zihen vendosni një kullesë për të hequr farat dhe lëkurën. Hidhni farat dhe lëkurën. Kthejeni lëngun në tenxhere dhe lëreni të ziejë duke shtuar kripë, kripë qepë dhe kripë selino sipas sasisë së lëngut. Nëse doni ta konservoni derdhni 2 lugë gjelle lëng limoni në kavanoza të sterilizuara. Shtoni lëngun e domateve duke lënë pak hapësirë ajri.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento