Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 180 gradë. Vendosni miellin dhe sheqerin në një tas të madh dhe përziejini me një rrahëse vezësh.
Shtoni gradualisht copat e gjalpit dhe me duar ose procesor ushqimi, krijoni një masë. Duhet të duket e thërrmuar si teksturë por e përzier mirë.
Hidheni masën në një tavë drejtkëndore dhe shtypeni me duar që të sheshohet.
Piqeni për 25-30 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe më pas hiqeni nga furra. Ndërkohë që është ende e ngrohtë, priteni në katrorë dhe më pas në trekëndësha. Nëse dëshironi mund ta spërkasni me sheqer pluhur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento