Parangrohni furrën në 180 gradë. Vendosni miellin dhe sheqerin në një tas të madh dhe përziejini me një rrahëse vezësh.
Shtoni gradualisht copat e gjalpit dhe me duar ose procesor ushqimi, krijoni një masë. Duhet të duket e thërrmuar si teksturë por e përzier mirë.
Hidheni masën në një tavë drejtkëndore dhe shtypeni me duar që të sheshohet.
Piqeni për 25-30 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe më pas hiqeni nga furra. Ndërkohë që është ende e ngrohtë, priteni në katrorë dhe më pas në trekëndësha. Nëse dëshironi mund ta spërkasni me sheqer pluhur.
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento