Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Parangrohni furrën në 180 gradë. Vendosni miellin dhe sheqerin në një tas të madh dhe përziejini me një rrahëse vezësh.
Shtoni gradualisht copat e gjalpit dhe me duar ose procesor ushqimi, krijoni një masë. Duhet të duket e thërrmuar si teksturë por e përzier mirë.
Hidheni masën në një tavë drejtkëndore dhe shtypeni me duar që të sheshohet.
Piqeni për 25-30 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe më pas hiqeni nga furra. Ndërkohë që është ende e ngrohtë, priteni në katrorë dhe më pas në trekëndësha. Nëse dëshironi mund ta spërkasni me sheqer pluhur.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento