Salmon me mente dhe perime

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
750 gr patate e re e vogël, e prerë në feta të trasha
750 g bizele dhe bishtaja të ngrira
3 lugë gjelle vaj ulliri
lëkurë dhe lëng nga 1 limon
1 grusht mente, vetëm gjethet
4 fileto salmon rreth 140g secila

Ziejini patatet në një tenxhere të madhe për 4 minuta. Hidhni bizelet dhe bishtajat, kthejini të ziejnë dhe vazhdoni t’i gatuani edhe për 3 minuta të tjera derisa patatet dhe fasulet të zbuten.

Përzieni vajin e ullirit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe menten në një blender për të bërë një salcë. Vendoseni salmonin në një enë rezistente ndaj mikrovalës, kriposeni dhe më pas derdhni salcën sipër.

Mbulojeni me celofan, shpojeni dhe më pas vendoseni në mikrovalë për 4-5 minuta derisa të gatuhet. Kulloni perimet, më pas përziejini me salcën e nxehtë dhe lëngjet e gatimit nga peshku. Shërbejeni peshkun sipër perimeve

Komento