750 gr patate e re e vogël, e prerë në feta të trasha
750 g bizele dhe bishtaja të ngrira
3 lugë gjelle vaj ulliri
lëkurë dhe lëng nga 1 limon
1 grusht mente, vetëm gjethet
4 fileto salmon rreth 140g secila
Ziejini patatet në një tenxhere të madhe për 4 minuta. Hidhni bizelet dhe bishtajat, kthejini të ziejnë dhe vazhdoni t’i gatuani edhe për 3 minuta të tjera derisa patatet dhe fasulet të zbuten.
Përzieni vajin e ullirit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe menten në një blender për të bërë një salcë. Vendoseni salmonin në një enë rezistente ndaj mikrovalës, kriposeni dhe më pas derdhni salcën sipër.
Mbulojeni me celofan, shpojeni dhe më pas vendoseni në mikrovalë për 4-5 minuta derisa të gatuhet. Kulloni perimet, më pas përziejini me salcën e nxehtë dhe lëngjet e gatimit nga peshku. Shërbejeni peshkun sipër perimeve
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento