750 gr patate e re e vogël, e prerë në feta të trasha
750 g bizele dhe bishtaja të ngrira
3 lugë gjelle vaj ulliri
lëkurë dhe lëng nga 1 limon
1 grusht mente, vetëm gjethet
4 fileto salmon rreth 140g secila
Ziejini patatet në një tenxhere të madhe për 4 minuta. Hidhni bizelet dhe bishtajat, kthejini të ziejnë dhe vazhdoni t’i gatuani edhe për 3 minuta të tjera derisa patatet dhe fasulet të zbuten.
Përzieni vajin e ullirit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe menten në një blender për të bërë një salcë. Vendoseni salmonin në një enë rezistente ndaj mikrovalës, kriposeni dhe më pas derdhni salcën sipër.
Mbulojeni me celofan, shpojeni dhe më pas vendoseni në mikrovalë për 4-5 minuta derisa të gatuhet. Kulloni perimet, më pas përziejini me salcën e nxehtë dhe lëngjet e gatimit nga peshku. Shërbejeni peshkun sipër perimeve
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento