750 gr patate e re e vogël, e prerë në feta të trasha
750 g bizele dhe bishtaja të ngrira
3 lugë gjelle vaj ulliri
lëkurë dhe lëng nga 1 limon
1 grusht mente, vetëm gjethet
4 fileto salmon rreth 140g secila
Ziejini patatet në një tenxhere të madhe për 4 minuta. Hidhni bizelet dhe bishtajat, kthejini të ziejnë dhe vazhdoni t’i gatuani edhe për 3 minuta të tjera derisa patatet dhe fasulet të zbuten.
Përzieni vajin e ullirit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe menten në një blender për të bërë një salcë. Vendoseni salmonin në një enë rezistente ndaj mikrovalës, kriposeni dhe më pas derdhni salcën sipër.
Mbulojeni me celofan, shpojeni dhe më pas vendoseni në mikrovalë për 4-5 minuta derisa të gatuhet. Kulloni perimet, më pas përziejini me salcën e nxehtë dhe lëngjet e gatimit nga peshku. Shërbejeni peshkun sipër perimeve
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento