Sallatë me quinoa, 2 receta për t’u ndier në formë
Me ardhjen e verës të gjithë duam të ndihemi në formë, të mbajmë larg plakjen dhe të hamë në mënyrë të shëndetshme e të ekuilibruar. Besojini quinoa-s dhe përgatiteni në formë sallate. Më poshtë do të lexoni për dy receta të thjeshta, oreksndjellëse, të lehta dhe mbi të gjitha të thjeshta për t’u realizuar. Të përshtatshme për stinën e pranverës.
Sallata I
Përbërësit:
200 gr quinoa e kuqe
1 avokado
10 bishta karkalecash të mëdhenj
10 domate qershi
Majdanoz
Uthull balsamike
Përgatitja:
Në një tenxhere hidhni një masë quinoa, 2 masa ujë, pak kripë dhe ziejini derisa quinoa të përthithë krejtësisht ujin.
Prisni domatet më dysh dhe vendosini në një tigan me pak vaj ulliri e pak kripë. Kaurdisini pak dhe shtoni bishtat e karkalecave. Gatuajini për 3 minuta. Pasi t’i hiqni nga zjarri, hidhuni një sasi të bollshme majdanozi dhe mbulojini.
Në një tas, bashkoni avokadon me pak vaj, kripë e pak aceton balsamike. Shtoni edhe quinoan e domatet me karkaleca.
Sallata II
Përbërësit:
150 gr quinoa
200 gr djathë tofu
4 lugë vaj ulliri
1 lugë kafeje curry
175 gr ullinj pa bërthamë
180 gr domate të thata
1 limon
Kripë
Piper i zi
Përgatitja:
Lani quinoan dhe hidheni në një tenxhere me ujë në raportin 1:2. Prisni të ziejë, lëreni për 10 minuta në zjarr mesatar, hiqeni nga soba dhe lëreni quinoan të fryhet derisa ta ketë absorbuar krejtësisht ujin. Më pas shpëlajeni me ujë të ftohtë duke e hedhur në një sitë të imët.
Prisni djathin tofu në kubikë dhe kaurdiseni në një tigan me një lugë vaj ulliri dhe curry.
Në një enë servirjeje, përzieni quinoan me tre lugë vaj ulliri, shtoni ullinjtë dhe domatet e thata të grira, djathin tofu, kripën dhe piperin. Sipas dëshirës suaj, shtoni edhe disa pika limon./neps.al
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment