Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Kjo sallatë që kombinon së bashku panxharin dhe karotat është një kombinim ideal fitokimikatesh antioksiduese. Receta është marrë nga dietologia e njohur Blerina Bombaj. Luani duart dhe futjuni punës amvisa!
Në një tas kombinoni lëngun e portokallit, limonit, kripën, vajin dhe xhinxherin. Trazojini mirë derisa të bëhet një salcë e lidhur.
Ndajeni salcën në dy pjesë dhe me secilën marinoni veç e veç karotat dhe panxharin.
Më pas i vendosni bashkë në një pjatë të thellë sallate, në mënyrë që të dallohet e kuqja e panxharit dhe portokallia e karotave. Në fund i hidhni siper nenexhikun.
Nëse keni dëshirë mund t’i shtoni shegë ose rrush të thatë. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment