1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht. 2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt. 3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla. 4.Vendosni […]
1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht.
2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt.
3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla.
4.Vendosni lulelakrën në një tas të madh dhe shtoni specat, qepën, proshutën dhe djathin.
5.Në një tas të vogël rrihni majonezën, sheqerin dhe uthullën derisa të formohet salca.
6.Hidheni sipër sallatës dhe përziejeni mirë që sallata të bëhët homogjene.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento