1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht. 2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt. 3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla. 4.Vendosni […]
1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht.
2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt.
3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të vogla me madhësi kafshimi, duke prerë majat e florezave dhe copëtojeni në copa të vogla.
4.Vendosni lulelakrën në një tas të madh dhe shtoni specat, qepën, proshutën dhe djathin.
5.Në një tas të vogël rrihni majonezën, sheqerin dhe uthullën derisa të formohet salca.
6.Hidheni sipër sallatës dhe përziejeni mirë që sallata të bëhët homogjene.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento