Vendosni një tenxhere me ujë të kripur të ziejë. Ziejini makaronat derisa të jenë al dente, zakonisht rreth 7 deri në 8 minuta. Në 1 minutën e fundit shtoni bizelet. Kulloni makaronat dhe bizelet, më pas shpëlajini me ujë të ftohtë.
Prini në feta të holla qepët e njoma. Grini qepën e kuqe. Kullojeni tonin dhe nxirreni me pirun. Vendosini ato në një tas të madh me majonezë, uthull të bardhë, kopër dhe kripë.
Pasi makaronat dhe bizelet të jenë zier, i shtojmë në enë dhe i përziejmë. Rregullojini shijet sipas dëshirës, duke shtuar piper të zi.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento