1 qepë e madhe, e prerë në feta 1 cm, në formë unazash
vaj për skuqje të thellë
150 gr miell që fryhet vetë
180 ml ujë të gazuar
Ngrohni vajin në 180C në një tigan të thellë me bazë të rëndë – nuk duhet të jetë më shumë se 1/3 e mbushur.
Ndërkohë hidhni miellin dhe ujin e gazuar në një enë dhe kriposeni me bollëk. Përziejini së bashku për të formuar një brumë të hollë.
Lyejeni një tufë të vogël të unazave të qepëve në brumë. Vendoseni me kujdes në vajin e nxehtë dhe skuqeni deri sa të jenë të arta, rreth 2-3 minuta. E heqim me një lugë me vrima dhe e vendosim në një letër kuzhine që të kullojë. Përsëriteni me qepën dhe brumin e mbetur.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento