Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në 180C në një tigan të thellë me bazë të rëndë – nuk duhet të jetë më shumë se 1/3 e mbushur.
Ndërkohë hidhni miellin dhe ujin e gazuar në një enë dhe kriposeni me bollëk. Përziejini së bashku për të formuar një brumë të hollë.
Lyejeni një tufë të vogël të unazave të qepëve në brumë. Vendoseni me kujdes në vajin e nxehtë dhe skuqeni deri sa të jenë të arta, rreth 2-3 minuta. E heqim me një lugë me vrima dhe e vendosim në një letër kuzhine që të kullojë. Përsëriteni me qepën dhe brumin e mbetur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento