1 qepë e madhe, e prerë në feta 1 cm, në formë unazash
vaj për skuqje të thellë
150 gr miell që fryhet vetë
180 ml ujë të gazuar
Ngrohni vajin në 180C në një tigan të thellë me bazë të rëndë – nuk duhet të jetë më shumë se 1/3 e mbushur.
Ndërkohë hidhni miellin dhe ujin e gazuar në një enë dhe kriposeni me bollëk. Përziejini së bashku për të formuar një brumë të hollë.
Lyejeni një tufë të vogël të unazave të qepëve në brumë. Vendoseni me kujdes në vajin e nxehtë dhe skuqeni deri sa të jenë të arta, rreth 2-3 minuta. E heqim me një lugë me vrima dhe e vendosim në një letër kuzhine që të kullojë. Përsëriteni me qepën dhe brumin e mbetur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento