Kjo recetë e shijshme është e shpejtë për t’u përgatitur dhe mund të realizohet në dhjetëra versione. Edhe mbushja e tyre mund të jetë e ndryshme. Gjithashtu mund t’i gatuajmë në furrë, mund t’i skuqim ose t’i vendosim në një tigan me pak vaj.
Përbërësit për 10 të tilla:
10 feta bukë në formë gjatësore pa kore
10 feta proshutë e pjekur
10 feta djathë
2 vezë
Një gotë qumësht
Bukë e thekur e grirë
Merrni fetat e bukës dhe shtrijini pak me petëz.
Sipër çdo fete vendosni fetat e proshutës dhe të djathit.
Rrihni vezën me një pirun dhe shtoni qumështin.
Rrotullojini në vetvete fetat e bukës dhe kalojini fillimisht në bukën e rrahur me qumësht dhe më pas në bukën e thekur të grirë duke u siguruar të lyhen nga të gjitha anët.
Vendosini tek një tavë e mbështjellë me letër furre e lyer me vaj, hidhuni dhe pak vaj sipër dhe piqini në furrë të nxehur në 180 gradë për 10 minuta.
Pas 10 minutash lërini të marrin ngjyrë të artë në skarën e sobës për 3-5 minuta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment