2 kunguj të njomë, të përgjysmuar dhe të prera në feta
2 lugë gjelle mascarpone
parmixhiano i grirë në rende, për ta servirur
Vendosni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 5-7 minuta derisa të zbutet. Shtoni farat e koriandrit, hudhrat dhe gatuajeni, duke e trazuar, edhe për 1 min. Përzieni orizin, duke e lyer me përzierjen e qepëve. Gradualisht shtoni 300 ml lëng perimesh, duke e përzier derisa të përthithet plotësisht nga orizi. Hidhni salcën në rizoto, mbulojeni dhe ziejini për 10-15 minuta. Përziejeni herë pas here dhe shtoni më shumë lëng sipas nevojës.
Ndërkohë, ngrohni furrën në 200C. Vendosni domatet qershi dhe kungujt e njomë në një tavë pjekjeje, duke i mbajtur të ndara, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rregullojini me kripë dhe piqini për 10-12 minuta derisa të zbuten.
Shtoni maskarpone dhe shumë erëza në rizoto. E trazojmë derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe rizoto të bëhet kremoze, rreth 5 minuta më shumë. Shtoni kungulleshkat dhe përziejini. Shërbejeni me pak parmixhiano të grirë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento