2 kunguj të njomë, të përgjysmuar dhe të prera në feta
2 lugë gjelle mascarpone
parmixhiano i grirë në rende, për ta servirur
Vendosni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 5-7 minuta derisa të zbutet. Shtoni farat e koriandrit, hudhrat dhe gatuajeni, duke e trazuar, edhe për 1 min. Përzieni orizin, duke e lyer me përzierjen e qepëve. Gradualisht shtoni 300 ml lëng perimesh, duke e përzier derisa të përthithet plotësisht nga orizi. Hidhni salcën në rizoto, mbulojeni dhe ziejini për 10-15 minuta. Përziejeni herë pas here dhe shtoni më shumë lëng sipas nevojës.
Ndërkohë, ngrohni furrën në 200C. Vendosni domatet qershi dhe kungujt e njomë në një tavë pjekjeje, duke i mbajtur të ndara, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rregullojini me kripë dhe piqini për 10-12 minuta derisa të zbuten.
Shtoni maskarpone dhe shumë erëza në rizoto. E trazojmë derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe rizoto të bëhet kremoze, rreth 5 minuta më shumë. Shtoni kungulleshkat dhe përziejini. Shërbejeni me pak parmixhiano të grirë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
Komento