Për shërbetin, 500 gr sheqer, 350 ml ujë dhe 2 feta limoni
1.Në një tas rrahim vezët së bashku me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë plotësisht. Shtojmë më pas 1 gotë vaj dhe i përziejmë së bashku. Shtojmë sheqerin e vaniljes, miellin, pluhurin pjekës dhe pak kripë.
2.E shtojmë miellin gradualisht derisa mielli të trazohet mirë me vezët. Pasi të jenë përzierë mirë të gjithë përbërësit dhe të jetë formuar një brumë homogjen shtojmë në fund arrën e kokosit.
3.E përziejmë mirë dhe pasi të lyejmë një tavë me yndyrë hedhim brumin në të. Vendosim revaninë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 25-30 minuta.
4.Ndërkohë përgatisim sherbetin. E lemë sherbetin të marrë valë për 5 minuta nga momenti i zierjes.
5.Pasi të ftohet revania e presim në copa dhe e sherbetosim me sherbetin e ngrohtë. Ju bëftë mirë!
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment