Për shërbetin, 500 gr sheqer, 350 ml ujë dhe 2 feta limoni
1.Në një tas rrahim vezët së bashku me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë plotësisht. Shtojmë më pas 1 gotë vaj dhe i përziejmë së bashku. Shtojmë sheqerin e vaniljes, miellin, pluhurin pjekës dhe pak kripë.
2.E shtojmë miellin gradualisht derisa mielli të trazohet mirë me vezët. Pasi të jenë përzierë mirë të gjithë përbërësit dhe të jetë formuar një brumë homogjen shtojmë në fund arrën e kokosit.
3.E përziejmë mirë dhe pasi të lyejmë një tavë me yndyrë hedhim brumin në të. Vendosim revaninë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 25-30 minuta.
4.Ndërkohë përgatisim sherbetin. E lemë sherbetin të marrë valë për 5 minuta nga momenti i zierjes.
5.Pasi të ftohet revania e presim në copa dhe e sherbetosim me sherbetin e ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment