Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni furrën në 180 gradë Celcius.
2.Prisni pjesën e sipërme të specave dhe pjesën e tulit përreth bishtit grijeni në copëza të vogla. Pastroni farat nga pjesa e brendshme.
3.Mbushni një tenxhere të madhe me 3 cm ujë dhe lëreni të ziejë. Vendosini sipër një rrjetë për gatim e avull dhe në të vendosni specat. Lërini aty derisa të zbuten, për rreth 3 minuta.
4.Grini në grirëse lulelakrën derisa copëzat të marrin përmasat e kokrrave të orizit. Në një tigan të thellë, ngrohni me nxehtësi mesatare 1 lugë gjelle vaj ulliri. Shtoni lulelakrën e grirë, pak kripë dhe pak piper. Gatuajini për 3 minuta derisa lulelakra të fillojë të zbutet dhe të nisë të marrë një ngjyrë të artë. Hiqeni nga zjarri dhe vendoseni në një tas.
5.Fshijeni tiganin me një letër. Shtoni dhe një lugë gjelle vaj, specin e grirë dhe qepën. Gatuajini duke i përzier vazhdimisht për rreth 3 minuta. Shtoni mishin e grirë, hudhrën, rigonin dhe ½ luge çaji kripë e ¼ luge çaji piper.
6.Gatuajeni përzierjen për 5 minuta me një lugë druri derisa mishi të mos jetë më rozë. Shtoni salcën e domates dhe lulelakrën dhe vijoni të përzieni.
7.Në një tavë vendosni specat. Mbusheni mirë secilin spec me përzierjen me mish të grirë dhe lulelakër. Pasi t’i keni mbushur, mbulojini me mocarela.
8.Lërini në furrë për rreth 20-25 minuta, derisa mocarela të ketë shkrirë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment