Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve.
2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura.
3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht.
4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme.
5.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta.
6.Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet.
7.Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.
8.Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta.
9.Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr.
10.Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta.
11.Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.
12.Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta.
13.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier.
14.Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër.
15.Pasi t’i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata.
16.Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment