1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve. 2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura. 3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht. 4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme. 5.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta. 6.Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet. 7.Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare. 8.Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta. 9.Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr. 10.Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta. 11.Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta. 12.Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta. 13.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier. 14.Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër. 15.Pasi t’i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata. 16.Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment