1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve. 2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura. 3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht. 4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme. 5.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta. 6.Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet. 7.Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare. 8.Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta. 9.Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr. 10.Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta. 11.Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta. 12.Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta. 13.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier. 14.Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër. 15.Pasi t’i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata. 16.Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment