1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve. 2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura. 3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht. 4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme. 5.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta. 6.Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet. 7.Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare. 8.Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta. 9.Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr. 10.Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta. 11.Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta. 12.Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta. 13.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier. 14.Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër. 15.Pasi t’i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata. 16.Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment