1 lugë gjelle vaj luledielli ose vegjetal, plus pak shtesë
copa limoni për t'u shërbyer (opsionale)
sheqer pluhur për t'u shërbyer (opsionale)
Vendosni 100 gr miell të thjeshtë, 2 vezë të mëdha, 300 ml qumësht, 1 lugë luledielli ose vaj vegjetal dhe pak kripë në një tas ose enë të madhe, më pas përziejini në një brumë të butë.
Lëreni mënjanë për 30 minuta për të pushuar nëse keni kohë, ose filloni gatimin menjëherë.
Vendosim një tigan mesatar ose një tigan me krep në zjarr mesatar dhe e fshijmë me kujdes me pak letër kuzhine të lyer me vaj.
Kur të nxehet, gatuajini krepat tuaja për 1 minutë nga secila anë derisa të marrin ngjyrë të artë, duke i mbajtur të ngrohta në furrë me temperaturë të ulët.
Shërbejeni me copa limoni dhe sheqer pluhur, ose mbushjen tuaj të preferuar.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento