1 lugë gjelle vaj luledielli ose vegjetal, plus pak shtesë
copa limoni për t'u shërbyer (opsionale)
sheqer pluhur për t'u shërbyer (opsionale)
Vendosni 100 gr miell të thjeshtë, 2 vezë të mëdha, 300 ml qumësht, 1 lugë luledielli ose vaj vegjetal dhe pak kripë në një tas ose enë të madhe, më pas përziejini në një brumë të butë.
Lëreni mënjanë për 30 minuta për të pushuar nëse keni kohë, ose filloni gatimin menjëherë.
Vendosim një tigan mesatar ose një tigan me krep në zjarr mesatar dhe e fshijmë me kujdes me pak letër kuzhine të lyer me vaj.
Kur të nxehet, gatuajini krepat tuaja për 1 minutë nga secila anë derisa të marrin ngjyrë të artë, duke i mbajtur të ngrohta në furrë me temperaturë të ulët.
Shërbejeni me copa limoni dhe sheqer pluhur, ose mbushjen tuaj të preferuar.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento