Pjesa jeshile e dy preshve ose e 4 qepëve të njoma
1L supë perimesh
1 tufë majdanoz
Rozmarinë
1 gotë bukë e bërë pëshesh
Lëkura e gjysmë limoni
Djathë i grirë
1 vezë
Gjalpë
Kripë
1.Prisni imët pjesët jeshile të preshëve ose qepëve të njoma, majdanozin, lëkurën e limonit dhe bukën pëshesh.
2.Nëse buka është shumë e thatë, zbuteni në ujë, pastaj shtrydheni.
3.Përzieni në një tas gjalpin me pak kripë dhe vezën, përziejini, shtoni pak djathë të grirë, preshin e grirë dhe erëzat. Nëse nuk është mjaftueshëm konsistente, shtoni dhe pak bukë pëshesh.
4.Formoni toptha të vogla qoftesh dhe ziejini në supën e perimeve që po vlon për jo më shumë se 5 minuta.
5.Shërbejini në pjatë me gjethe preshi ose qepë të grira imët.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment