Një alternativë klasike e çokollatës së nxehtë, për një përkëdhelje të këndshme pasditeve. Është e thjeshtë në përgatitje dhe është gati për 10 minuta.
Përbërësit për 4 persona:
6 lugë gjelle kakao e hidhur
Gjysmë lugë kafeje kanellë
Një shkop vanilje
8 dl qumësht i plotë
Pak lëkurë limoni
6 lugë sheqer
Përgatitja:
Ngrohni në një tenxhere 8 dl qumësht me një shkop vaniljeje të prerë për së gjati në sens gjatësor dhe një disa lëkura limoni. Hiqeni nga zjarri para se të ziejë.
Në një enë përzieni kakaon, kanellën, sheqerin dhe shtoni pak nga pak qumështin e zier dhe të aromatizuar duke e rrahur me rrahëse vezësh për të mos formuar kokrriza, më pas kullojeni në një sitë dhe përziejeni mirë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment