Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Doni të provoni variante alternative të qofteve me mish? Mundësitë e të zgjedhurit janë të shumta, tradicionale ose inovative: mund të provoni qoftet me oriz dhe djathë, me oriz dhe ragu, ato vegjetariane ose me salsiçe. Janë të gjitha shumë të shijshme, por sot do të përgatisim variantin me proshutë dhe mozarella. Perfekte si antipastë dhe finger fond.
Prisni djathin mozzarella në kubikë prej 2 cm dhe lërini të kullojnë në një letër kuzhine për të paktën 20 minuta. Prisni edhe proshutën në kubikë prej 1 cm. Hidhni orizin e ftohur në një enë dhe përziejeni me 2 vezë të cilat i keni rrahur pak paraprakisht.
Përgatisni qoftet. Merrni sasi jo shumë të mëdha orizi dhe me duar të lagura, formoni sfera në madhësinë e arrës. Hapni një vrimë në qendër të secilës prej sferave dhe vendosni aty 1 kubik mozzarella dhe dy kube proshutë, më pas rrotullojini sferat për t’i mbyllur përsëri.
Merrni 3 vezët e mbetura dhe rrihini me pirun. Hidhni miellin në një pjatë dhe peksimadhet në një pjatë tjetër. Kalojini qoftet e orizit në miell si fillim, më pas tek vezët dhe në fund tek peksimadhet.
Skuqini në vajin e nxehur për 3-4 minuta duke i rrotulluar herë pas here. Duhet të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe. Vendosini më pas në një letër thithëse për t’u larguar vajin e tepërt.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment