Piqeni patëlxhanin në furrë derisa lëkura të jetë thuajse e djegur dhe tuli të jetë i butë. Lëreni të ftohet dhe qërojini lëkurën e më pas ndajeni në kubikë rreth 5 cm
Vloni 2 gota ujë, shtoni në to patëllxhanin dhe lërini për 3-4 minuta. Kjo do të nxjerrë lëngun e hidhur të patëllxhanit. Kullojeni mirë dhe lëreni të ftohet.
Në një tas të madh, bëni bashkë patëllxhanin me mishin e grirë, qepën, hudhrën, thërrimet e bukës, rigonin, piperin, specin djegës dhe koncentratin e pulës të tretur në ujin e nxehtë. Përziejini mirë me duar dhe kur masa të jetë uniforme, formoni qoftet dhe vendosini në një tavë me 2 cm largësi. Furra duhet ët jetë e ngrohur paraprakisht në 190 gradë. Lërini të piqen për 15-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Hiqini nga furra de lërini të ftohen për 10 minuta.
Ndërkohë, në zjarr mesatar skuqni qepën dhe hudhrën në vaj ulliri për 2 minuta. Shtoni koncentratin e pulës, ujin, domatet e shtypura, rigonin dhe lëreni në zjarr për 15-20 minuta.
Në një tavë të thellë, shtroni gjysmën e salcës. Vendosni mbi të qoftet dhe mbulojini me pjesën e mbetur të salcës.
Piqini në furrë në 175 gradë për 10-15 minuta derisa salca të bëjë flluska. Shërbejeni me bukë të thekur ose pilaf.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento