Piqeni patëlxhanin në furrë derisa lëkura të jetë thuajse e djegur dhe tuli të jetë i butë. Lëreni të ftohet dhe qërojini lëkurën e më pas ndajeni në kubikë rreth 5 cm
Vloni 2 gota ujë, shtoni në to patëllxhanin dhe lërini për 3-4 minuta. Kjo do të nxjerrë lëngun e hidhur të patëllxhanit. Kullojeni mirë dhe lëreni të ftohet.
Në një tas të madh, bëni bashkë patëllxhanin me mishin e grirë, qepën, hudhrën, thërrimet e bukës, rigonin, piperin, specin djegës dhe koncentratin e pulës të tretur në ujin e nxehtë. Përziejini mirë me duar dhe kur masa të jetë uniforme, formoni qoftet dhe vendosini në një tavë me 2 cm largësi. Furra duhet ët jetë e ngrohur paraprakisht në 190 gradë. Lërini të piqen për 15-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Hiqini nga furra de lërini të ftohen për 10 minuta.
Ndërkohë, në zjarr mesatar skuqni qepën dhe hudhrën në vaj ulliri për 2 minuta. Shtoni koncentratin e pulës, ujin, domatet e shtypura, rigonin dhe lëreni në zjarr për 15-20 minuta.
Në një tavë të thellë, shtroni gjysmën e salcës. Vendosni mbi të qoftet dhe mbulojini me pjesën e mbetur të salcës.
Piqini në furrë në 175 gradë për 10-15 minuta derisa salca të bëjë flluska. Shërbejeni me bukë të thekur ose pilaf.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento