Piqeni patëlxhanin në furrë derisa lëkura të jetë thuajse e djegur dhe tuli të jetë i butë. Lëreni të ftohet dhe qërojini lëkurën e më pas ndajeni në kubikë rreth 5 cm
Vloni 2 gota ujë, shtoni në to patëllxhanin dhe lërini për 3-4 minuta. Kjo do të nxjerrë lëngun e hidhur të patëllxhanit. Kullojeni mirë dhe lëreni të ftohet.
Në një tas të madh, bëni bashkë patëllxhanin me mishin e grirë, qepën, hudhrën, thërrimet e bukës, rigonin, piperin, specin djegës dhe koncentratin e pulës të tretur në ujin e nxehtë. Përziejini mirë me duar dhe kur masa të jetë uniforme, formoni qoftet dhe vendosini në një tavë me 2 cm largësi. Furra duhet ët jetë e ngrohur paraprakisht në 190 gradë. Lërini të piqen për 15-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Hiqini nga furra de lërini të ftohen për 10 minuta.
Ndërkohë, në zjarr mesatar skuqni qepën dhe hudhrën në vaj ulliri për 2 minuta. Shtoni koncentratin e pulës, ujin, domatet e shtypura, rigonin dhe lëreni në zjarr për 15-20 minuta.
Në një tavë të thellë, shtroni gjysmën e salcës. Vendosni mbi të qoftet dhe mbulojini me pjesën e mbetur të salcës.
Piqini në furrë në 175 gradë për 10-15 minuta derisa salca të bëjë flluska. Shërbejeni me bukë të thekur ose pilaf.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento