Bukë e thërrmuar (50 g ose 1 fetë, e lagur dhe e shtrydhur)
Kripë, piper dhe paprika e ëmbël sipas shijes
Vaj ulliri për skuqje
Përzierja e përbërësve
Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen.
Formimi i qofteve
Formojmë qoftet në madhësinë që dëshirojmë dhe i vendosim në një pjatë.
Skuqja ose pjekja
Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim qoftet për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. Nëse preferoni, mund t’i piqni në furrë në 200°C për rreth 20 minuta.
Shërbimi
I vendosim në një pjatë dhe i shërbejmë të ngrohta.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento