3 speca të përzier, të pastruar nga farat dhe të grirë në copa
2 lugë rozmarinë të grirë imët, plus 4 degëza të vogla
2 thelpinj hudhre të mëdha, të shtypura
3 lugë gjelle vaj ulliri
4 gjokse pule pa lëkurë dhe pa kocka
250 gr domate qershi të pergjysmuara
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë të madhe pjekjeje, hidhni së bashku patëllxhanët, kungujt e njomë dhe specat me gjysmën e rozmarinës së grirë, gjysmën e hudhrës, 2 lugë vaj dhe pak erëza. Përhapni perimet në një shtresë, më pas piqini në furrë për 20 minuta.
Ndërkohë përzieni së bashku pjesën e mbetur të rozmarinës, hudhrën dhe vajin. Prisni secilin nga gjokset e pulës 4-5 herë me një thikë të mprehtë, lyejini me vajin e aromatizuar, kriposini dhe lërini mënjanë për 15 minuta.
Pasi perimet të jenë gatuar për 20 minuta, përzieni domatet. Bëni hapësira në tavë e pjekjes dhe vendosini gjokset e pulës mes perimeve. Mbi çdo gjoks pule vendosni një degë rozmarine. Kthejeni tavën në furrë për 18-20 minuta, derisa mishi i pulës të jetë pjekur dhe perimet të karamelizohen lehtë. Shërbejeni me disa patate të reja, nëse dëshironi.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento