3 speca të përzier, të pastruar nga farat dhe të grirë në copa
2 lugë rozmarinë të grirë imët, plus 4 degëza të vogla
2 thelpinj hudhre të mëdha, të shtypura
3 lugë gjelle vaj ulliri
4 gjokse pule pa lëkurë dhe pa kocka
250 gr domate qershi të pergjysmuara
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë të madhe pjekjeje, hidhni së bashku patëllxhanët, kungujt e njomë dhe specat me gjysmën e rozmarinës së grirë, gjysmën e hudhrës, 2 lugë vaj dhe pak erëza. Përhapni perimet në një shtresë, më pas piqini në furrë për 20 minuta.
Ndërkohë përzieni së bashku pjesën e mbetur të rozmarinës, hudhrën dhe vajin. Prisni secilin nga gjokset e pulës 4-5 herë me një thikë të mprehtë, lyejini me vajin e aromatizuar, kriposini dhe lërini mënjanë për 15 minuta.
Pasi perimet të jenë gatuar për 20 minuta, përzieni domatet. Bëni hapësira në tavë e pjekjes dhe vendosini gjokset e pulës mes perimeve. Mbi çdo gjoks pule vendosni një degë rozmarine. Kthejeni tavën në furrë për 18-20 minuta, derisa mishi i pulës të jetë pjekur dhe perimet të karamelizohen lehtë. Shërbejeni me disa patate të reja, nëse dëshironi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento