1/2 kg mish pule pa kocka pa lëkurë, kubikë të mëdhenj
1 1/2 filxhan zemra angjinaresh të ndaranë katër pjesë (të konservuara)
2/3 filxhan verë të bardhë të thatë
1/3 filxhan ujë
1 lugë çaji lëng limoni të saposhtrydhur
1/2 filxhan gjethe borziloku të prera hollë
1 lugë çaji lëkurë limoni
Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Kur të nxehet, shtoni qepën dhe hudhrën, rregullojini me kripë dhe piper të zi të sapo bluar dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta. Shtoni pulën dhe gatuajeni, duke e përzier rrallë, derisa të skuqet mirë nga të gjitha anët, rreth 5 minuta. Shtoni zemrat e angjinareve dhe gatuajini derisa të zbërthehen pak, rreth 3 minuta.
Shtoni verën, ujin dhe lëngun dhe kruani pjesën e poshtme të tiganit për të përfshirë pjesët e skuqura. Gatuajini derisa të shuhet aroma e alkoolit dhe salca të jetë pakësuar, rreth 5 minuta. Hiqeni nga zjarri, shtoni borzilokun dhe limonin dhe shërbejeni.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento