1/2 kg mish pule pa kocka pa lëkurë, kubikë të mëdhenj
1 1/2 filxhan zemra angjinaresh të ndaranë katër pjesë (të konservuara)
2/3 filxhan verë të bardhë të thatë
1/3 filxhan ujë
1 lugë çaji lëng limoni të saposhtrydhur
1/2 filxhan gjethe borziloku të prera hollë
1 lugë çaji lëkurë limoni
Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Kur të nxehet, shtoni qepën dhe hudhrën, rregullojini me kripë dhe piper të zi të sapo bluar dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta. Shtoni pulën dhe gatuajeni, duke e përzier rrallë, derisa të skuqet mirë nga të gjitha anët, rreth 5 minuta. Shtoni zemrat e angjinareve dhe gatuajini derisa të zbërthehen pak, rreth 3 minuta.
Shtoni verën, ujin dhe lëngun dhe kruani pjesën e poshtme të tiganit për të përfshirë pjesët e skuqura. Gatuajini derisa të shuhet aroma e alkoolit dhe salca të jetë pakësuar, rreth 5 minuta. Hiqeni nga zjarri, shtoni borzilokun dhe limonin dhe shërbejeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento