1/2 kg mish pule pa kocka pa lëkurë, kubikë të mëdhenj
1 1/2 filxhan zemra angjinaresh të ndaranë katër pjesë (të konservuara)
2/3 filxhan verë të bardhë të thatë
1/3 filxhan ujë
1 lugë çaji lëng limoni të saposhtrydhur
1/2 filxhan gjethe borziloku të prera hollë
1 lugë çaji lëkurë limoni
Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Kur të nxehet, shtoni qepën dhe hudhrën, rregullojini me kripë dhe piper të zi të sapo bluar dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta. Shtoni pulën dhe gatuajeni, duke e përzier rrallë, derisa të skuqet mirë nga të gjitha anët, rreth 5 minuta. Shtoni zemrat e angjinareve dhe gatuajini derisa të zbërthehen pak, rreth 3 minuta.
Shtoni verën, ujin dhe lëngun dhe kruani pjesën e poshtme të tiganit për të përfshirë pjesët e skuqura. Gatuajini derisa të shuhet aroma e alkoolit dhe salca të jetë pakësuar, rreth 5 minuta. Hiqeni nga zjarri, shtoni borzilokun dhe limonin dhe shërbejeni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento