1/2 kg mish pule pa kocka pa lëkurë, kubikë të mëdhenj
1 1/2 filxhan zemra angjinaresh të ndaranë katër pjesë (të konservuara)
2/3 filxhan verë të bardhë të thatë
1/3 filxhan ujë
1 lugë çaji lëng limoni të saposhtrydhur
1/2 filxhan gjethe borziloku të prera hollë
1 lugë çaji lëkurë limoni
Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Kur të nxehet, shtoni qepën dhe hudhrën, rregullojini me kripë dhe piper të zi të sapo bluar dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta. Shtoni pulën dhe gatuajeni, duke e përzier rrallë, derisa të skuqet mirë nga të gjitha anët, rreth 5 minuta. Shtoni zemrat e angjinareve dhe gatuajini derisa të zbërthehen pak, rreth 3 minuta.
Shtoni verën, ujin dhe lëngun dhe kruani pjesën e poshtme të tiganit për të përfshirë pjesët e skuqura. Gatuajini derisa të shuhet aroma e alkoolit dhe salca të jetë pakësuar, rreth 5 minuta. Hiqeni nga zjarri, shtoni borzilokun dhe limonin dhe shërbejeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento