Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Me një rende, grini xhinxherin de kulloni lëngun që do të nxjerrë me një sitë. Duhen 2 lugë gjelle lëng i freskët që duhet përdorur sapo nxirret përndryshe oksidohet.
Në fund të enës ku e keni kulluar do të shihni një shtresë të bardhë në fund, trazojeni që të përhapet. Në dy tasa, hidhni nga një lugë lëng.
Në një tenxhere, bëni bashkë qumështin dhe sheqerin pluhur.
Temperatura duhet të arrijë mes 70 dhe 75 gradë, ndaj përdorni një termometër për të qenë ekzaktë.
Kur të ketë arritur këtë temperaturë, hidheni qumështin e ëmbëlsuar në tasat me lëngun e xhinxherit dhe mos e trazoni sepse enzimat do të bëjnë punën e tyre për të krijuar masën në formë pudingu.
Lëreni të qendrojë për disa minuta dhe pastaj testojeni me një lugë nëse është forcuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento