Me një rende, grini xhinxherin de kulloni lëngun që do të nxjerrë me një sitë. Duhen 2 lugë gjelle lëng i freskët që duhet përdorur sapo nxirret përndryshe oksidohet.
Në fund të enës ku e keni kulluar do të shihni një shtresë të bardhë në fund, trazojeni që të përhapet. Në dy tasa, hidhni nga një lugë lëng.
Në një tenxhere, bëni bashkë qumështin dhe sheqerin pluhur.
Temperatura duhet të arrijë mes 70 dhe 75 gradë, ndaj përdorni një termometër për të qenë ekzaktë.
Kur të ketë arritur këtë temperaturë, hidheni qumështin e ëmbëlsuar në tasat me lëngun e xhinxherit dhe mos e trazoni sepse enzimat do të bëjnë punën e tyre për të krijuar masën në formë pudingu.
Lëreni të qendrojë për disa minuta dhe pastaj testojeni me një lugë nëse është forcuar.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento