1.Vendosni fletët e xhelatinës në një tas të mbushur me ujë të ftohtë për 20 minuta. Ndërkohë prisni shkopin e vaniljes për së gjati dhe nxirrini farat.
2.Hidhni qumështin dhe panën në një tenxhere, shtoni shkopin e vaniljes dhe farat, ziejini në zjarr të ulët dhe prisni derisa të marrin valë.
3.Fikni sobën, nxirrni shkopin e vaniljes, shtoni xhelatinën dhe përziejini derisa xhelatina të shkrihet dhe masa të homogjenizohet.
4.Hidhni në një enë të verdhat dhe sheqerin, përziejini mirë dhe më pas shtoni përzierjen e qumështit dhe panën.
5.Hidheni përzierjen në një enë ose në disa gota të vogla dhe vendosini në frigorifer për të paktën 4 orë. Dekorojeni pudingun sipas dëshirës suaj me biskota, fruta të freskëta ose salcë frutash.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment