Puding me banane dhe wafers, ëmbëlsira fantastike që duhet të provoni!
1 1/2 kuti wafers me vanilje
6-7 banane të prera në feta
2 gota qumësht të ftohtë
1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 kuti puding vanilje
1 kuti qumësht i kondensuar i ëmbël
1 pako krem djathi
4 gota pana ëmbëlsirash
4 lugë sheqer
1.Në një tavë qelqi mbuloni pjesën e poshtme me 2 shtresa wafers vanilje. Më pas, shtroni gjysmën e bananeve sipër.
2.Vendosni panën e ëmbëlsirave dhe sheqerin në një tas të madh.
3.Duke përdorur një lugë filloni të rrihni sheqerin dhe panën së bashku derisa të formohet një masë kremoze. Vendoseni në frigorifer derisa të jetë e nevojshme.
4.Në një enë me madhësi mesatare, bashkoni së bashku qumështin, ekstraktin e vaniljes dhe paketën e pudingut të vaniljes duke përdorur një mikser dore. Shtoni në të djathin krem dhe qumështin e kondensuar dhe përziejeni deri sa të krijohet një masë homogjene.
5.Shtoni 1 filxhan krem pana dhe shtroni gjysmën e përzierjes mbi banane. Shtoni gjysmën e kremit të ftohur mbi përzierjen e pudingut me vanilje.
6.Përsëritni të gjitha hapat me kremin e rrahur sipër. Shtoni biskota të grimcuara me vanilje sipër dhe mbulojeni me mbështjellës plastik dhe ruajeni në frigorifer për minimumi një orë, ose derisa të jetë gati për t’u shërbyer.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment